Výběr správné obuvi pro děti

Každý rodič se určitě setká s úskalím, které mu přináší koupě a výběr vhodných bot pro své ratolesti. Tím, že se menším dětem nohy teprve vyvíjejí, je pro ně důležité vybrat obuv, která šetří jejich klouby, kolena a páteř.

Výběr správné obuvi pro děti

V této souvislosti zrealizovala v listopadu minulého roku agentura TNS Slovakia průzkum na reprezentativním vzorku 500 respondentů, v rámci kterého zjišťovala, jaké faktory najvíce ovlivňují Slováky při koupi obuvi, a to speciálně obuvi pro děti.

Při koupi obuvi pro děti je najčastějším kritériem výběru jednoznačně cena. Až jednu třetinu respondentů (31%) ovlivňuje tento faktor. Cena vítězí více u mužů (36%) než u žen (27%). Skoro polovina respondentů (46%) vnímá cenu obuvi se zdravotními prvky jako celkově vyšší, ale na druhé straně ji vnímají i jako obuv, která odpovídá určené kvalitě. K tomuto tvrzení se více přiklánějí ženy (52%). Z výsledků průzkumu též vyplynulo, že nejznámější značkou na trhu, která nabízí obuv se zdravotními prvky je značka Protetika, kterou zná skoro polovina respondentů (45%).

Tisknout