Nový katalog zdravotních pomůcek 2020

23. ledna 2020

Nový katalog zdravotních pomůcek 2020

Vážení zákazníci, obchodní přátelé,

Dovolte, abychom Vám touto cestou představili náš nový katalog zdravotních pomůcek.

V katalogu jsou zohledněny všechny změny, které nastaly v posledních několika měsících a přesto, že nás letos ještě pár změn čeká, věříme, že se stane skvělým pomocníkem při Vaší každodenní práci.

K nejdůležitějším změnám patří:

  • Změna kódů ZP – u výrobků hrazených pojišťovnou najdete aktuálně platný kód ZP, u výrobků, které jsou hrazené zdravotní pojišťovnou v plné výši najdete piktogram „bez doplatku“
  • Nově zařazené výrobky:
    • Bandáž klavikulární typ III, kód ZP 5010728,
      která je indikována pro vadné držení těla, hrudní kyfózu, vertebrogenní algický syndrom, přetížení šíjových svalů.
    • Pás břišně bederní PA – 24, kód ZP 5010727,
      který je indikován pro konzervativní a funkční léčbu lumbalgie, stavy po mírných úrazech a přetížení bederní páteře, poruchy statodynamiky břišního a zádového svalstva, umbilikální hernii mírného stupně, oslabení přední břišní stěny.
    • Ortéza ramene fixační RA- 1, kód ZP 0030108,
      která je indikována pro  poúrazové stavy manžety rotátorů, akutní bolestivé stavy ramene, fixaci po úrazech, záněty a přetížení ramenního kloubu, nedislokované fraktury proximálního humeru.
    • Ortéza ramene fixační RA – 2, kód ZP 5010729,
      která je indikována pro úrazy a operace ramenního kloubu, poranění měkkých tkání, poúrazové stavy manžety rotátorů, nedislokované fraktury proximálního humeru.
    • Ortéza zápěstí a palce ZA- 5, kód ZP 5010725,
      která je indikována pro  poškození vaziva ruky, revmatoidní artritidu, artrózu.
    • Ortéza zápěstí a palce ZA – 25, kód ZP 5010726,
      která je indikována pro pooperační a posttraumatické stavy, revmatoidní artritidu, syndrom karpálního tunelu.
    • Ortéza lokte Sohatex LA – 32, kód ZP 5010724,
      která je indikována pro konzervativní léčbu po úrazech loketního kloubu, doléčování stavů po luxacích a subluxacích, po zlomeninách hlavičky rádia s následnou rehabilitací, instabilitu loketního kloubu, artrózu, artritidu.
    • Bandáž lokte a předloktí LA – 21, kód ZP 5003261, která je indikována pro prevenci přetížení při fyzické zátěži a sportu, konzervativní léčbu po mírných úrazech a edémech revmatického a artrotického původu.
    • Polohovací polštář 924, který je indikován pro pooperační a poúrazové stavy, dekubity, předpokládaná úhrada zdravotní pojišťovny od 1.4.2020.
    • Rektální polštář na sezení 928, který je indikován pro stavy po operacích rekta, hemoroidy, předpokládaná úhrada zdravotní pojišťovny od 1.4.2020.
  • Vyřazené výrobky: Límec fixační polyetylénový, ortéza zápěstí prodloužená s výztuhami ZA–24, bandáž lokte neoprenová LA-1, LA–1A, bandáž lokte neoprenová LA–3, bandáž lokte neoprenová LA–4, ortéza kolene KO–5, ortéza kolene KO–6, ortéza kolene s aretací pohybu dlouhá
    KO–33, bandáž kotníku ČL–3, ortéza hlezna ČL–4, antidekubitní matrace, antidekubitní podložka, rehabilitační polštář, polohovací klín pod nohy, závěs horní končetiny.
  • Na Vaše přání je nyní u každé ortézy uvedena pod velikostní tabulkou poznámka, zda se ortéza vyrábí pro pravou a levou stranu zvlášť, nebo zda je pro obě končetiny univerzální.

Katalog v elektronické podobě si můžete stáhnout ZDE

Pro více informací prosím kontaktujte naše obchodní zástupce z divize zdravotní pomůcky. Kontakty najdete ZDE.

Zpět na výpis aktualit

Tisknout